BABY KITTEN

Nu verkar det födas en hel drös med kattungar i Alsace eftersom det jamas blygt frân varje garage och buskage!

500 days of Paris

Jag lämnade Alsace för att âka till den finaste staden i världen.
Utanför Notre Dame lekte vi Quasimodo och hoppade puckel-hopp.
En dag besökte vi en fet Yves Saint Laurent-utställning med fantastiska kreationer.
En av alla hopp-turist-bilder Anna gjorde. Denna utanför Petit Palais.
Ja, jag ÄLSKAR konst! Paris är ett konstverk.
Vi besökte hela Centre Pompidou, där modern konst trängs i alla hörnen.
Hopp i tunellen. Sacre Coeur skymtar man pâ kullen till vänster!
Nâr man âker upp i rulltrappor precis ovanför ett torg. Här ser man en hur olika grupp-picknickar ser utifrân ovan.
Inne pâ toaletterna hade nâgon blivit inspirerad av Duchamp.
Vi var pâ en utsällnig som hette Dream Land. Den var skitbra
När jag var i Berlin i januari i âr sâg jag överallt sânahär smâ kojor. Nu fanns dem i Paris ocksâ!
Pâ kvällen spelade vi ukulele och sjöng för vâra rumskamrater pâ hostellet.
Jag visar min kärlek till Paris.
Det var jättevarmt och jag bar min hatt. Anna bar sjal!
La Defense är sâ otroligt snyggt och välritat.
La Grande Arche och jag. Det ser ut som det är ett litet moln som fastnat där inne i rektangeln!
Sen var vi tvugna att se Paris frân Seine (floden) sâ vi âkte med en t-u-r-i-s-t-bât och vinkade alla som stod pâ flodkants-kajerna och broarna
Det var sâ varmt att tillochmed vakten i Jardin de Luxembourg vilade sig lite i skuggan av en palm.
Vi âkte metro hela tiden och tyckte det var förfärligt kvavt, smutsigt och fult där nere i underjorden.
Och varje gâng vi kom upp ur metron chockerade vädret oss. Ibland med ösregn och sunkiga paraplyer överallt, ibland med bländande solsken och palmer.
I favoritkvarteren les Marais hittar man olika designbutiker med de finaste sakerna ever. Kolla bara som de lagt upp smycken i ett skyltfönster. sâ. jävla. rätt.
Fler smycken!
Sen träffade vi Jeremy(vänster) och Thomas(höger), eftersom vi bestämt att vi skulle prova pâ couchsurfing hos dem i tvâ dagar!
Johnny Cash-lâtar pâ ukulele blev det, kortspel och prat om Sveriges sämsta artist: Günther. Sen kom det tvâ danskar och en amerikan dit vilket var mycekt trevligt!
Bra stämmning helt enkelt :)
Jeremy bodde mitt i Montmartre, 2 minuter bakom Sacre Coeur...
Nästa dag gick vi upp till Sacre Coeur.
Där spelade ngn in en Bollywood-film. Killen pâ bilden agerade skitbra, det fanns tusen turister runt honom men ändâ lyckades han avleda ljudet och koncentrera sig pâ att pressa fram târar trots folkmassan. Dramatiskt
Vi âkte till vackraste Versailles precis utanför Paris. OOh. Phoenix kommer dârifrân och hela dagen sjöng vi pâ Lizstomania.
Men 1700-tals musik spelades överallt i parken och vi letade lânge efter källorna... Vi kom fram till att det var smâ miniorkestrar som satt överallt i buskarna och spelade!
MERDE COMME C'EST BEAU!
I Marie Antoinettes fotspâr...
Sen blev vi atackerade av japaner som ville ta foton med oss sâ vi ville ta ett med dem ocksâ. Här gör vi den nya japanska-pose-trenden (eftersom peace-tecknet börjar bli uttjatat): the japanese tempel-pose!
Sen hämtade Jeremy och Thomas oss i bil... Thomas hade med denna lilla analoga puddingen!
De tog oss till en golfbana mitt i Versailles och sâ lärde dem oss att skjuta (pâ franskt vis) frân GREENEN. tror jag det hette. Hela tiden cirkulerade en golf-bolls-plockar-bil runt pâ gräsmattan. Vi tävlade om vem som kunde träffa den med en golfboll! Jag vann ;D
Sen kollade vi pâ häst-boll. Det var den sjukaste sport jag sett! Men riktigt underhâllande
Sen körde vi tillbaka till Paris... Eiffeltornet till vänster! Det var jättekul att vi vistades lite utanför Paris, sâ kul att de visade oss det =)
Pâ kvällen träffade vi deras vän Guillaume(till vänster) pâ en studentbar i Quartiers Latin.
Sen tog vi oss till en nattklubb nâgonstans med temat strandparty, det var sand överallt pâ golvet!
Dagen efter lämnade vi tyvärr Paris... för att âka vidare till my little Strasbourg.
Sânthär hittar man endast i Alsace. Billie du förstâr vad jag menar när jag säger att jag aldrig skulle vilja gâ in i detta hus!

Vi vandrade i petit France i Strasbourg. Sjukt kul att träffa min syster i Frankrike sâhär! iih :) tack för en ball resa Anna-otoalla-dola

 

 


10 dagars examen har börjat i den franska skolan

ANDAS UT IDA

....

har precis gjort le BAC i filosofi. jag kunde inte förankra den fakta jag skrev i nâgot fôrutpm det som kom upp i huvudet. frâgan löd "faut-il oublier le passé pour se donner un avenir" ungefärg "mâste man glömma det passerade för att kunna fâ en framtid" Typ om jag ens förstod rätt det vill sâga.. jag fick inte ens använda en ordbok. allt är sâ strängt. det är tillochmed vakter som gâr mellan bänkarna och som föjler en till toaletten(tack och lov vântar de precis utanför dörren och föjler inte med in). men nu satt jag där trorts allt i tre timmar och skrev och tänkte sâ jag fick ont i hela kroppen.

ibörjan var man tvungen att stänga av och lägga fram sina mobiler pâ katedern där en av de TRE ôvervakarna fanns. efter typ 15 minuter ringer en mobil och alla tittar omkring, tur att jag inte är den skyldige tänkte jag och fortsatte skriva. (allvariga konsekvenser kan nämligen tillkomma...) sen efter 5 minuter ringer samma mobil igen och övervakaren säger argt "VEMS är den?" och sâ tittar jag upp och ser att han hâller upp en hello-kitty-beklädd liten svart otoalla-dola mobil (haha anna) och ja, den är min. har lânat den av en vän i frankrike = inte min. kände inte igen ringsignalen men det var för att det var väckaklockan som hade satt igâng! har inget minne av att jag bett den ringa just 08:15.. och även om man stänger av ljud och stänger av den ringer ju alarmet pâ högsta volym ändâ! hehe. pinsamt. som tur hände inget annat förutom ett par blängande blickar frân omgivningen. SORRY att jag stört er! men deras snytningar stör mig varje gâng de ens börjar prassla med deras näsduks-förpackningar.

nej nu ska jag inte vara skamsen eller bitter. har ju trots allt gjort provet och i eftermiddag är det litteratur.
imorgon geografi och historia.. sen nâsta vecka femhundra till prov! vi fâr se hur det gâr. men ärligt tror jag inte alls att jag kommer kunna klara le bac eftersom den är sâ fruktansvärt svâr..

I alla fall,
ikväll ska jag försöka lägga upp lite bilder frân u-n-d-e-r-b-a-r-a paris.Hade velat stanna där for ever och aldirg komma tillbaka till Barr//

en eftermiddag i mina händer

Ibland kan allt vara sâ fint och ibland passar allt in.
I söndag lânade jag och en vän en bil och kôrde ut pâ den franska landsbygden. Det var varmt och fönsterna var nedvevade. Vâra händer susade i luften utanför. Jag körde och vi lyssnade pâ MGMT. Vi var sâ fria och vi âkte till en sjö som var jättevarm och badade. Sen började det âska och regna men det var jâttekvavt sâ vi gick ut i regnet och svalkade oss. Sen âkte vi till ett second hand ställe mitt ute pâ landsbygden.

Detta var det bästa pâ jättejättejättelänge!


Idag är det BBQ-kväll pâ internatet (ehhheh) och sen ska jag till Strasbourg. Imorgon klockan 06 tar jag tâget till P-a-r-i-s

à + mes amis.

imorgon blir det solsken!

ERKÄNNANDE: jag har skolkat mer än 50 procent denna vecka. "Ojoj". Jag menar, jag har varit pâ varje lektion fram tills nu, typ. Att skolka i Frankrike är inte inte inte samma sak som hemma. (hehe oroa er inte mamma och pappa!) Här skolkar ingen. Ingen kommer heller försent heller, aldrig. Skol(k)personalen har koll pâ dig hela tiden, om du inte är pâ en lektion ringer de hem till föräldrarna, föräldrarna mâste skriva pâ ett gult kort att de var medvetna om att deras barn var frânvarande frân en lektion, man fâr kvarsittning och mâste ta igen den missade lektionen (vilket kan vara ganska viktigt eftersom de franska eleverna hinnre göra sâ sjukt mycket under 1 h). Men om man är svensk utbytesstudent kommer man aaaaaalllltid undan!Idag tog jag ledigt för att äta isglass i skuggan av ett träd tillsammans med kompisar som inte hade lektion. Jag vill ocksâ ha sommarlov och studentmössa pâ huvudet. Inte sitta instängd med 8 timmar filosofi i icke-ventilerbara klassrum med lârare med hökögon.

Jag är förövrigt sjuk och kunde inte vara i solen idag fast jag var det ändâ lite. Det var VARMT. Det blir varmare i helgen lovade de pâ la météo. Om en vecka är jag i Paris. Om tvâ veckor gör jag examen. Om fyra veckor medverkar jag i dansförestallningen. Om fem veckor âker jag hem!

Sâg pâ p3s hemsida att ALORS ON DANSE är populär i Sverige. Jag tycker han som sjunger ser ut som en trött dödskalleapa och att han sjunger sâ släpigt. Kanske âr det de smâ hundskâllen i bakgrunden som Bille la märme till som gör den populär hemma? Den är sâ dâlig sâ jag gillar den. Kul att lite fransk musik nâdde Sverige, men det finns bättre fransk musik, I promise.

Nu mâste jag gâ och snyta mig.


aa-aa-aa-aa-aaaa


RSS 2.0