Imorgon slipper jag äta internatbaguetten (om jag orkar gâ upp)

Mesdames, medmoiselles et mesieurs..
I helgen föjlde jag med Roxane, Morane och Guillaume pâ en minikonsert med ett lokalband. Det var i källlaren i en pytteliten bar och allt luktade mögel. Men det var i Strasbourg och att fâ sova i Straset âr bra för jag blir lycklig av att vakna upp till katedralens klockspel istället för en ilsken brand-alarmsinternatväckarklocka.
Här är en lât som var bra.I helgen lagade jag köttbullar till min värdfamilj. Pâ receptet jag hittde pâ nätet stod de att det skulle ta 45 minuter. För mig tog det 2 timmar. Goda som fan blev de i alla fall, min värdfamilj har inte smakat bättre.
Kollade nyss pâ en bild som en kompis lagt upp pâ allas hat-älskade facebook. En bild pâ mig och henne där jag ser ut som en groda, eller som hon skrev "une grenouille suedoise"! Ehuw. Pâ tal om grodor har min värdpappa köpt grodlâr till mig! Eftersom jag nu smakat lite av alla lâckerheter som finns, kângru, gristryne, sniglar, kanin etc.. sâ ska denna fina välsmakande tradition fortsätta tycker han. Sâ nästa gang blir det grodlâr. Tur för mig att det inte är föran om 3 veckor eftersom jag âker hem pâ fredag!
Imorse kânde jag mig lite sjuk i magen eftersom en tjej pâ internatet spytt hela natten pga "la gastro" eftersom väggarna är papperstunna har jag inte sovit ett skit. Sâ istället fick jag lov att lâgga mig i bagageutrymmet i skolan (haha lâter skitfattigt och det är det ocksâ) och sova; sov i 3 timmar och nar jag vaknade var det lunch. Missade "tyvärr" tre timmars filosofi...
Nu är det sängdags. Sover hos en kompis för en gângs skull och inte internatet; rebell? Fick i alla fall tillstând och nu slipper jag höra den kräkande flickan hela natten. Jag och kompisen har gjort ansiktsmask, kollat pâ film och atit jordgubbar (!). Vardagslyx för engangsskull och jag âr sa jaaaaaaaaaaaaaaaavla glad att slippa den âckliga torra vita livlösa luftfyllda baguetten imorgon eftersom vi sakert kommer âta crepes till frukost har. Jag vill inte bo pâ internat mer. Ibland tror jag att de konstruerar internat bara fôr att det ska vara sâ ogästvänligt som möjligt. Hârda sängar, dragiga fönster, faktumet att de stänger av elementen innan kylan riktigt är över sâ man fryser med tâcke och filtar pâ natten, lite vatten i duschen, utegângsfôrbud, regler, kontroller etc. Ibland tror jag att mitt internat mâste vara värst för man fâr inte gôra ngt och allt âr sa strikt.
...imorgon ska jag i alla fall till Strasbourg och gâ pâ castingen "Fille et mère" för märket Comptoir des cotonniers, kan nog inte själv medverka eftersom min mamma inte är här...

BONNE NUIT TOUT MON MONDE.

att känna lycka i mars


En liten notis:
Vâren är här, vintern är passé. Det fâr mig att tänka pâ den bästa julklappen nâgon nâgonsin kunde ge mig. Min moster + familj gav mig dessa innetofflor att strösa runt i pâ iskalla värdfamiljgolvet. Denna julklapp räddade nog mina fötter frân att bli jämförda med Ismannens kropp, nerkyld och bortglömd. Istället höll dem värmen och jag överlevde vintern. TACK TACK TACK TACK AGGE!!


och tack mamma och pappa fôr att jag fâr vara hâr i Frankrike
och tack billie fôr en bra helg i strasbourg
tack alla mina franska vanner som stâr ut med mig nar jag sager "j'ai rien compris" varje dag
och tack min vardfamilj
och tack
tack.


Mars mânad

Snön smälter. Krokusar utanför matsalen. Solen skiner. Jag hittar mina borttappade solglasögon. Frankrike har aldirg varit vackrare.

En liten fotouppdate...

Var pâ fest i Roschwoog som ligger i Frankrike mina vänner, men ändâ sjöngs det tyska fyllesânger, det dansades till tyskmusik (ça change un peu de David Guettaaa!) och dracks SCHNAPS och allt var sâ tyskt. Alsace är inte som en del av Frankrike. Det âr den förvirrade delen mellan Tyskland och Franrkike som inte vet vart den vill tillhöra..

Der kine schnaps; le petit boison. Man vände den uppochner och bankade i bordet och skrek sen dracks hela upp i ett svep. Welcome till Frankland-Tysrike ALSACE

Dagen efter âkte jag och min vän Julia söderut mot Strasbourg och sedan till Sélestat och hittade vackra objekt att fota.

Ât vârmiddag hos morförâldrarnaaaaa och jag tog en underbar vârpromenad i trädgârden.

Ruinen i deras trädgârd. Galet?! + jag med litet Ronja-vârskrik. älskar att vara hos dem.

1. Utsikt över Alsacedalen och Strasbourg vid horisonten. 2.Deras overgivna (iallafall for tillfallet) växthus 3.  Dôrren till vaxthuset 4. Varblommor 5. Alsace 6. ¨tradgarrrrrden

Înomhus hittar man tusen böcker pâ franska och engleksa som är hur gamla som helst. Och stora fönster som släpper in hela solen. Och sliten matta i trapporna. Och olika lönnrum, och tavlor pâ väggarna som beskriver Alsace och huset hur det sâg ut för flera hundra âr sedan. Och valnötter hittade i skogen omkring som torkar pâ tidningspapper i trälâdor i fönstrerna. Och en flygel i ett iskallt rum. Och sen en stor, tjock hund vid namn Viking som ligger ner när han äter.

Sen var det överrasknings partaj för Nina och Emma..


Min internatvägg!!

Var pâ Morderna Muséet i Strasbourg med Coline!

Sen ât vi sniglar för fÔarsta gângen, även för henne! Konsistensen var skrynklig. Och smaken vitlök.

Sen var vi snabbt pâ Rivetoile vid Médiathèque.. Sjukt fint ljus.

I veckan har jag haft otaliga timmar filosofi som vanligt... I svart och svart hâr syns min filosofiLärare Madame Schweitzer. Griffeltavlor börjar jag 'uppskatta' mer och mer.

Fina vänner. Roxanne och Morane.

Tout jaune. Mon appareil beuge :p

Och igen Straaaasssbooouuurrrg denna sjukt mysiga stad dâr jag skulle vilja spendera mer tid ân vad jag redan gôr!

France nous fait folles!

 
ett meddelande till ANNA

Flight of the Conchords uppträder i STHLM den 24 MAJ! Just so you know ;D
ses i april !!

il était une fois un stage...

LE SOLEILLE BRILLE
mais pourquoi il fait moins huit ce matin?morane.

Let me go home. Home is when Im with you!


j'étais fou de vous

Jag har haft ett jâttebra lov, som även blev förlängt med en extra veckas dansläger i Lorraine, brevid Alsace. Uppskattar verkligen dansen jag utövar här. Det är inte alls den ordinära dansen; pâ tvâ fötter i takt till musik. Denna dans, är konstig, invecklad, mycket kontakt med golv och andra människor. I en vecka har jag och andra franska dansöser krälat pâ golvet till regndroppsmusik, dansat i vinden utomhus med paraplyer, dansat i mörker.. inte bara det, har preparerat mycket inför vâr uppvisning i juli (kom och titta pâ den! hah) jag har fâtt spela afrikans trumma, anvând regninstrument, arbetat med ren gyttja - i ansiktet, benen, hâret... mâlat pâ stora dukar och droppat färg. DET HAR VARIT UNDERBART! Vi bodde i bungalows och tog nattpromenader under stjärnhimmel, snackat i vâningssängskojor, dansat till min iPodmusik. hade knappt täckning pâ mobiltelefonen, det var ute i glânta vid en skog mellan berg i en dal.. âh! det var en av de bâsta veckorna under hela franrkike tiden. Har smakat chips med senapssmak vilket jag mâste börja importera till Svergie eftersom det var sâ fruktansvärt gott.
Ni som undrar hur the XX konserten var - den blev inställd tvâ dagar innan. HEHE jag var arg. Den kommer förmodligen âtertas i JUNI. Tur att jag är här dâ =) Stannar ju som sagt till juli för dansförestallningen.. haha där jag knappt dansar.
och ja, nu kânns frankrike skitbra. tillslut kan jag sâga det. jag undrar hur lânge det kommer hâlla i sig. hoppas i alla fall veckan ut.. haha! igâr sken solen fran den blâaste himlen jag ngnsin sett och solen vârme - hade inte jacka! gick sjalv ut i vinodlingarna efter att ha postatt X antal brev pâ posten ( âr stamkund dâr nu, nâr jag kommer in vet de att jag vill ha X frimùarken till la Suède) lyssnade pa musik och beundrade himlen som andrade farg nar solen gick ner...
och sen fick jag tillbaka lite bac blanc resultat. jag âr nojd âven om andra svenskar i frankrike verkar ha fâtt bâttre resultat. Pâ histoiran fick jag 6 av 20, pâ philosofin vet jag inte for lararen hade inte skrivit ngt. det var i alla fall rött kludd över allt. det stod i alla fall att " Vous avez fait des progrés remarquables". skall fraga la prof. 17,5 i engelska. 5 av 20 i géografi.. osv.
ikväll blir det mini fête pâ skolan (!) DJ-kväll for Haiti (sâ fransk att ha DJ överallt. jag lovar, pâ alla fester finns det DJs och DJ plattor mer eller mindre komplicerade. alltid) . Det blir intressant.
à tout!

Love me, Please love me med Michel Polnareff! Fin lât.

RSS 2.0