Fredagen den 30 april närmar sig


Klorofyll i sinnet och sol i minnet. Jag ser en sol pâ min näthinna eftersom jag varit i solen i fyra timmar. Jag har blivit röd och min näsa fjällar. Tant mieux. Jag älskar att jag upplever svensk sommarvärme i april.
 Valborg närmar sig och jag frâgade min värdsyster om jag och Billie kunde gästas i hennes lägenhet again this friday. Och snäll som hon är sa hon oui pas des problèmes. Utan henne vet vi inte vad vi gjort. TACK PAULINE! Detta kommer nog bli en väldigt annorlunda valborg, ingen Lunds statspark eller folköl..


il était une fois un été

SOMMARTECKEN:

klorofyll i vartenda träd
barrets gangstahs kör med bilar runt skolomrâdet hela tiden med skithög volym - Joooin us; ofta
getingar flyger ner i saftflaskan
hade första BBQ och park-picknick i helgen!
himlen är sjukt blâ och solglasögonen är pâ
sover med öppet fönster och svettas ändâ
fâglar sjunger konstant, dvs dygnet runt och eftersom fönstret âr ôppet pâ natten somnar och vaknar jag till  fâgelskrik
ida vill inte vara inomhus alls och däckar pâ lektionerna fôr att det är omöjligt och trâkigt och kvavt (hände idag 3 ggr)
imorgon förväntas det bli vindstilla och 26 grader varmt (JAG VILL INTE HA LEKTIONER och jag vill ha ett vattendrag av ngt slag att kunna dra mig till..)


..och min resa imorgon?

Eyafjalakulelelaluekdjofid0fhgådifhgåsad spyr fortfarande aska. Imorgon ska mitt flyg gå till Frankrike om nu aksan kan hålla sig borta från luftutrymmet där jag ska flyga. Efter att ha suttit 223 upphöjt till 22 = X minuter i Airfrances telefonkö har jag lärt mig texten på sången som spelas om och om igen när man väntar att få prata med någon som förhoppningsvis vet något om situationen. När jag kom fram sa personen jag pratade med att han inte visste hur det blir. Kan förstå det eftersom det inte är lätt att förutse hurvida vindarna blåser men han kunde väl säga om jag kunde få tillbaka pengarna om det blir inställt..? Ringde SJ också för att se det finns en 15 timmars tågresa (en sådan jag gjorde första ggn jag åkte ner) och det fanns det så om min flight blir inställd och jag får pengarna tillbaka blir det tåg istället. Jag hoppas nästan på det, för det känns lite obehagligt med alla skräckhistorier jag hört angående aska i flyturbinerna..

Gleaming Lights of the Souls

Jag var på Louisiana i fredags eftermiddag och råkade gå in i ett litet rum i en vägg med massor med lampor hängandes från taket. Det var så otroligt fascinerande när jag njöt-flöt i universums rymd. En verk skapat av Yayoi Kusama, från mig sänder jag henne min beundran!Vart är hem?

Jag är inte hemma, jag är hemma.
Min mamma brukar säga "mitt hem är där jag är"..och där man känner sig hemma. Jag är i Småland hos min morfar. Lycklig över att vara här blir jag detta till trots barnsligt sentimental att lämna det hem som alltid funnits på samma plats i mitt snart 19 åriga liv, med tanke på att jag flyttat X antal gånger med min familj. Men detta hem har alltid funnits, dit jag är välkommen när jag vill. Nu hör jag morfar snarka i sin sängkammare. Jag fick en av hans skjortor idag eftersom jag sa att jag gillade den väldigt mycket. Den ska jag bära imorgon på tåget hem och det blir bara jag som vet att det är min morfars. Alla andra omkring kommer vara helt omedvetna, men för övrigt skulle de ändå inte bry sig. Jag kommer i alla fall vara onekligt stolt.
Snart bär det tillbaka hem till Frankrike, till grodlår, förvirring och fransk vår. Jag har aldrig känt mig mer villig att lämna Sverige förut.


detta fält måste fyllas i

jag lider av ögonvärk, kanske för jag har suttit och kollat på 6534 bilder i datorn som jag knäppt under de senaste 2 åren och lyckats sålla ut 200 stycken(!!!!)  det sistnämnda antalet kommer dimpa ner i brevlådan med avsändare fujifilm. allt skedde digitalt, det var hur lätt som helst bara acceptera köpet, det svåra var ju att begränsa sig. hade kunnat beställa allihopa (fatta vilket gigantiskt paketet hade blivit) men de pengarna finns bara i min fantasi! jag har tänkt på att skriva ut bilder på vanligt hederlig papper hur länge som helst och äntligen kom jag till kritan! väntar med spänning nu. har några stenålders fotoalbum som gapar tomma, hoppas bara jag beställde rätt format så de inte är för stora.

jag är tillbaka i sverige

måste packa upp min väska....
...men ska ju ändå packa den snart igen

J'aime la France.


poisson d'avril!

idag är det 1a avril! som kallas poisson d'avril i frankrike. vanligtvis sätter man fast en lâtsas fisk pâ ryggen pâ ngn nâr denne person märker det, typ en pappersfisk och skriver ngt pâ eller skâmtar som vi gör i sverige.
idag har jag:  skickat ett sms till min pappa dar jag skrev att jag ramlat i en trappa och brutit benen. han trodde pâ det och ringde i panik upp mig pâ mobilen (kanske liite elakt av mig eftersom han befinner sig far away from here) höhö. sen har jag en kompis som fyller âr idag, grattis!, och jag skrev till henne att jag hade hangt upp massor av foton pa min skola har i france pa henne. haha hon trodde pâ det och det ar val inte fôrans hon laser detta som hon inser att det var ett aprilskamt! sen nar vi kom hem forsokte vi lura min vardpappa att vi hade brakat skitlycket (vilket vi inte gor alls gor eller ha gjort) men vi brast i skratt nar jag skulle borja lâtsasgrâta!
imorgon kommer jag hem!!! (det ar inte ett skamt)


RSS 2.0