le début de décembre

jag är hemma i sverige (jag skriver med åäö!! hurra)
jag har tillbringat mängder av timmar i fina lund och bara njutit av öin tillvaro , träffqt vänner, pratat i timmar, ätit svenskt och sovit i min egna säng
det var lätt att komma in i det svenska igen
jag har saknat det
nu har jag även lite bilder att lägga upp och jag börjar försiktigt med några från början av december från frankrike. fint!
avec plaisir
FORMIDABLES!

idag firar vi ST. NICOLAS

vardpappan har bullat upp med typsika alsaciska julkakor pa bordet, tant ljus (vilket inte hander ofta), stallt fram des bols (ni frankrike-manniskor vet vad jag snackar om) som vi skall dricka varm choklad i, lagt fram mandariner (min nya favoritfrukt) och lagt fram mina lussebullar. idag firar vi st.nicolas. antagligen har det ngt med jul och gora och antligen fick ida lite julkanslor i sig! = mina lussebullar! iih bakade med akta opulveriserad marokansk saffran. jag vet inte om detta kommer bli middagen; skulle inte bli chockad. det ar mysigt har. och brasan brinner som alltid. katten jamar som en gaaaalllning (later som ett overgivet barn) och det kanske inte ar jattemysigt hahha.
innan kollade vi pa ett humorprogram pa tv och pappan och lillasystern skrattade sa mycket och sa lustigt att jag skrattade sa jag grät. haha. at deras skratt.
innan dess somnade jag i sangen under tacket. har varit helt off hela dagen. igar blev lyckat och inte lyckat. det beror pe hur man ser det. det var en fest for 250 personer inbjudna och musiken DJades av min kompis Benjamin, fan vad coolt det var att se honom in action! Sen dansade alla och hade kul. Och ja; lyckat. Sen vid 2 tiden var det ngr idioter som borjade braka, sadana som ingen kande som anda var dar. och thomas, varden som hade festen, fick avsluta den kvikt. men jag sag inte braket eller personerna som brakade sa for mig var festen anda lyckad.. vid 3 var vi hemma i Marions hus och somnade snabbt i en stoor sang och det fanns ELEMENT i rummet. gud jag har aldrig varit sa lycklig. eller jo. haha. men fatta nar man bor i ett hus dar enda varmekallan ar en brasa som ar urdalig och en vardpappa som hela tiden vadrar med tvardrag sa...
man anpassar sig. man acklimatiserar sig. man vänjer sig. detta ar inte Sverige och man far fan inte vara krasen for smasaker.
jag gillar frankrike ända.
om 5 dagar kommer jag flyga till sverige och ta mig till svagertorp dar jag kommer motas av min fanclub! FAB.


joyeux st.nicolas à tous!

I give it all

for forsta gangen har jag kannt att jag har ett liv i frankrike.
nu har jag tva, ett här och ett hemma. de är sââ olika men
jag gillar dem bâda.

julen i alsace börjar snart.. kanske

Idag sag jag Twiligt 2 i Strasbourg med 4 andra tjejer. Det bästa med filmen var när Lykke Li's lât Possibillity spelades.
Straset kallas the capital of christmas in europe och ja, det kan jag nog stärka. överallt finns julpyntningar och julbelysningar och dekorationer och en enorm julmarknad med tusen prytlar att köpa och äta. skitmysigt =)
idag ât jag "Pain perdu" som ar torr baguett drankt i mjôlk, âgg och socker (sâg skitâckligt ut och det lâter inte lockande) men faktulm var att det var gotteligottgott! skall gora det i sverige och bjuda alla mina vännor.
pa internatet hanger nu tre julgranskulor i skrivbordsmalpan. en jag snodde fran julgranen i hallen till internatet; en jag tog pa Rivetoile i Strasbourg (den rullade pa golvet) och en jag tog i la Bagagerie i skolan.
Har ingen julkansla i vardfamiljen. Forsokte i sondags med att saga "idag ar det en dag som kallas forsta advent i sverige......"
"hmm joo.. har ocksa"
"ehm.. man firar den med at tanda ett av fyra ljus och typ dricka varmglogg och sa.."
"MM.. jo det forekommer ibland har"
ja. sa gick det! forsokte fa fram julpynkt och ljusstakar (om det nu finns ngt) i huset




men det gick inte. fast varfor pynta inomhus nar alla i alsace hanger julpyntet pa utsidan av husen?

men i alla fall raddar jag julen i lilla BARR. bakar namligen lussebullar pa sondag. joppey
KRAM

il reste dix jours.

j'ai passé des bons jours en france.
verkligen; har kannt mig konstant glad i tvâ dagar! can this really be?
fick en chokladjulkalender av Roxane for tvâ veckor sedan; har redan käkat upp hälften men idag skall det ju börjas pa riktigt eftersom det är 1 dec!
insane; bizarre.

10 dagar till sverige!



frankrike börjar fâ en plats i mitt hjarta trots allt.

ps.
att aka i en liten platburk till bil pa en motorvag dar man far kora i 130 KM/H med tva fransman i sin egen alder (tyyp) in till strasbourg var nog det farligaste jag gjort men aven det roligaste.


RSS 2.0