Kom med i tidningen

Nu avslutas min blogg!
HEJ SVERGIE
och hej då Frankrike; tack för allt.

c.fini

jag kom,
jag sâg,
jag segrade.

resultatet kom för tvâ timmar sen,
jag har tagit fransk examen!!!!!!!!!!!!!!!!!! ça y est!!!!!!!!!!!!!!!!!

9.81

oooooookeeeeeej
ska försöka göra denna histoira kortfattad.

hela eftermiddagen har varit helt upp och ner. grâtit och skrattat. jag gick med manon ner till skolan för att fâ reda pâ examen resultatet. genast när jag kom fram meddelade min rektor att jag inte klarat den.
senare när jag tagit adjô till alla, helt slut i huvet och tömd pâ târar kommer jag pâ att jag ândâ vill veta resultated av min examen. sâ rektorn ringer rektoratet i strasbourg och ber dem faxa min "dossier". jag var redo att snabbt bege mig tillbraka till värdfamiljen igen för att kl 15 ta mig till flygplatsen.
men faxet som kom ändrade allt.
fôr att klara le bac mâste man ha minst 10p / 20. jag som knappt pluggat och som varit sâ okoncentrerad pâ flera lektioner kunde aldirg ana att siffrorna 9.81 stog pâ mitt papper. de som har frân 9 upp till 9.99 mâste gôra en muntlig bac pâ torsdag för att klara bacen, det är alltis^en slags 2 chans men mycket mer intensivare men kortare.
jag blev sâ sjukt chockad! OJ jag klarade nästan bacen. Fan vilken osis att jag inte hade 0.19 p mer heheheh besvikenhet. men men jag ska ju hem till sverige nu sâ hejdâ!
MEN dâ bôrjade min rektor insistera att neej du mâste ju stanna och gôra detta pâ torsdag; bara 2 dagar kvar ju! du kommer klara det. och denna nyhet att den svenska utbytesstudenten nâstan klarat bacen mot alla odds spred sig och helt plôtsligt befann sig alla lârare och mânga elever pâ rektoratet och fôrs^kte ôvertala  mig. jag ringde pappa men pappa bara nej du ska komma hem vi ska juj till sommarstugan; ! eh han förstâr inte hur nâra jag var en FRANSK examen. och min flygbiljett kan jag inte bara kasta bort sâ dâr och kôpa en ny. la pâ. och alla hoppade pâ mig och försôkte overtala mig att stanna
sen sa dem alla MEN VI BETALAR DIN FLYGBILJETT!!!!!!!!!!!!! bara du stannar.
jag borjade grâta.
herre gud
sen har jag minnes luckor pga av detta dâsiga huvud i 30 grader varm luft.
tillslut lyckedes vi boka om min biljett pâ airfrance, men bara tanken att lârare och rektorn och elever var villiga att betala min biljett var helt over the top.
jag skrattade och grât och min engelska lârare ringde upp min pappa och overtalade honom, det âr ju bara 3 dagar extra!
sâ JAG STANNAR ! hoppas pâ det bâsta och âlskar alla generôsa och hj^lpsamma mânniskor runt omkring mig.
kan inte. beskriva. glädjen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag gôr omprov i litteratur och filosofi; maste plugga nu; proven âr pâ torsdag morgon i strasbourg
min philosofilärare gav mig lite tips och till mig och en annan i min klass som hade 9.87 pâ bacen. (oj) min värdsyster som plugggat röven av sig hade 15.31; hur kunde jag fâ 9.81? jag âlskar dessa siffror nu. i alla fall erbjôd hon sig att jag fick sova hos henne i strasbourg pâ onsdag kväll. alltsâ hos min filosofilärare. hur mycket lycka kan det bli?
BONHEUR à TOUS.
och
kârlek till alla.

FRANCE JTM

Sista natten.
Nu mâste jag gâ ut och gâ i vinfälten en sista gâng.
DUR

det gâr inte att âka här ifrân

Det är 33 grader i skuggan. Klâderna klibbar fast mot huden. Fotsulorna skriker mot den svarta asfalten. Jag stoppar in mitt huvud i gympasalens dusch varje timme och lâter det svalkande vattnet rinna längs ryggtavlan. Det är kvavt och jag är inte ens i solen. Sedan i lôrdags morgon har jag konstant befunnit mig i gympasalen där jag och mina vänner varje dag framför dansföreställning. Jag okar inte dansa mer men det är sâ otroligt roligt, . Det är trots allt tufft som fan. Gâr upp 06:45 och gâr och lägger mig vid midnatt. Jag är helt slut slut slut. Lider av sömnbrist sedan 3 veckor tillbaka. Skriver för att det var riktigt längesen ngt häde i min blogg. Jag lever ju! Men jag kom in pâ internatet för att tömma rummet (ja det är dags) och smet hit.

De sista veckorna här har varit underbara. Jag har upplevt hela den franska examenperioden och själv deltagit. Upplevt hur man slutar skolan (i sverige tar man studenten) här hände typ inget förutom en mega-fest i Strasbourg med alla ârskurs treare. Varit pâ Strasbourg musik-festival. Poolparty i mânskenet med amerikanare. Jag kan inte förstâ att jag âker hem redan pâ tisdag nâsta vecka. Pappa köpte biljett idag. Packa gör jag pâ mângad. Om 2 timmar är det dags fôr dagens 3 föreställning och hela helgen gâr ât att leva i i stängd i en oventilerad gympasal i timmar. Men jag är tillsammans med mina franska vänner och det slâr allt. Vill vill vill inte lâmna allt. nu.
Har inte haft tid att ladda in foton frân ganska länge. Men ngra som jag laddade in i datorn sist som jag inte lagt upp kommer hâr. Detta är liite var jag hunnit gôra (2 veckor tillbaka):
Rensat internatrummet. Nu är alla väggar kala, alla dammrâttor tittar ut där mina böcker legat och tepâsarna i fönstret har jag gett bort.Gjort le bac med andra franska eleverrr


Njutit av sommaren. DOCK är jag blek som en cul.


gâtt masssaaaaa barfota.


festat


sprungit i fâlt i solnedgângen

Umgâts med ASSIAAA; som flyttar till Canada imorgon med sin familj!

njutit en sista gâng av de alsaciska läckerheterna. (heehee) kommer i alla fall sakna TARTE FLAMBéE och Tourte alsacienne och inte "kakan" pâ bilden; Bretzel.

Besökt morföräldrarna en sista gâng och klättrade upp i ruinen! VÄRLDENS utsikt.


Promenerat i vinodlingarna..
avlsutar med en sommarbild.

à TOUT!

RSS 2.0