La fin de la 1ère GM.

jag ar snurrig i mitt huvud. anledningen ar att jag sitter pa vinden dar det ar + 29 grader och att jag nyss var tva vaningar ner dar det var 8 grader - familjen har inga element i huset utan en liten brasa i en sluten eldstad nere i vardagsrummet som endast avger varme pa vinden genom skorstenen. nar jag sprang upp for trapporna efter att ha atit nagra kastanjer och efter att pappan suttit i 2 timmar vid datorn och spelat "La Dame de Pique en réseau" (som ar ngt som i klass med  "Hjârterdam" eller "Spindelharpan" pa WIndows XP datorer) sâ orsakade denna temperaturskillnad att insidan pa mitt huvud borjade snurra och ga fran Lagtryck till Hogtryck.
nu sitter jag i alla fall har och forsoker lugna ner mig genom att titta ut genom takfonstret. solen har gatt ner och sma lysen lyser fran kullen mitt emot.
idag ar alla fransman lediga och alla elever ocksa. tack, den forsta "d-dagen" pa terminen men dock formodligen den sista ocksa. varfor fransman och fransyskor (och jag da, svensk utbytesstudent) ar lediga ar for att det ar dan som blev slutet pa forsta varlskriget 1948. min vardpappa fragade om jag ville se nar gamla soldater firas med pompa och stat nere i byn; men det ville jag inte.
IStallet har jag agnat dagen at at lasa Man som hatar kvinnor ( pa svenska jaaa!!) och kollat pa Shrek 1 med familjen.

..
I mandags skolkade jag fran 3 timmar filosofi. JAg hade en liten grâce matinée och promenerade efter lunch ner till skolan och fortsatte som vanligt. jag finner verkligen inte det givande att sitta i timmar i strack utan rast och inte forsta ett piss och forsoka vara intresserad. eller njae, har slutat me det me. de sista lektionerna har jag last i man som hatar kvinnor och lyssnat pa benjamins iPod.
...

Igar skolkade jag fran 4 timmars filosofi.
Gud vilka confessions det blev nu.
MEn jag vill att ni skall forsta hur illa jag tycker om filosofi pa franska!
JAg gick efter frukosten pa internatet vid 7 Till vardfamiljen dar MAnon var hemma. sen gick hon till skolan och jag oppnade finaste paketet fran sverige och lyssnade pa en hel CD som jag fatt. och somnade lite i soffan och laste lite i min bok. efter lunch med vardisfamiljen promenerade jag ner till skolan, drygt 20 minuter, med manon. sen traffade jag de i min klass och pratade med dem. vi hade sport och jag skulle hamta min gympapose i skapet. da ser jag att manon och hennes klass installerar sig i filosofisalen och hon vinkar till mig genom fonstret. jag vinkar glatt och sen ser jag att filosofilararen (denne som jag ocksa har) tittar ut samtidigt och borjar vinka nar hon ser mig. gosh jag skrattde sa jag holl pa att do. sa javla komiskt. hehe och jag ser inte fram emot dessa tre timmar filosofi pa fredag som jag unvikligen inte kan skolka fran.
..
 gympan gick bra. vi har haft basket sedan skolans start och det kanns lite enformigt och lektionerna ar varsta diktaturen. lararen kan nar som helst plocka ut tva elever som skall gora samma sak och sen kritisera och klaga pa felen dem gor. jag har ocksa varit utsatt. jag fattade noll; varken vad jag skulle gora eller var lararen klagade pa. sen ar det konkurrans som rader hela tiden. vi har BAC i basket nasta vecka. jag tar det chill och tar det som det kommer.. 

veckans observation: fransman âr ohygieniska
1. fransman duschar inte efter gymnastiken i skolan utan sprutar pa ett lager med parfym och tror att det skall ta bort svettstanken
2. det finns inte allt for ofta tval vid toaletterna
3. fransman snyter sig nar som helst, var som helst. iborjan blev jag chokad nar elever i klassrummet tog fram sina sma Muchoirs-paket, plockade fram en nasduk och borjade spela trumpet for hela klassen. ingen forutom jag var oberord. snytnigarna kan forekomma vid middagsborden ocksâ utan att personen i fraga vander sig om. nu har jag vant mig och snyter mig var som helst ocksa; jag menar i sverige lamnar man tillomed klassrummet for a snyta sig,eller?

..
har haft hemlangtan i helgen tankte bara namna det.. fore paris var det ok, langtade inte jattemycket hem. men efter paris..

i helgen var det FF i huset. manon som nyss fyllt 17 bjod hem - vâra - vanner ( barr ar sa litet sa alla kanner alla i princip). och kanto hade ocksa gjort det sa vi var nog 35 pers som mest. Det var trevligt och jag pratade mycket med folk. tank nagon sa att jag pratade bra franska. men nej det tror jagt inte pa.


imoron ar det skola igen = 4 timmar dans/krälaruntpâgolvetochvarasâkreativsommöjligttillabstraktmusik pa kvallen. ça sera amusant, j'éspère.

btw nar jag akte hem fran paris med TGV skrev jag dagbok i 2 timmar!! men det som skrivs i dagboken kommer inte upp pa bloggen ;P héhé


voìla; la femme de l'acteur le plus beau.


Postat av: mamut

fint du skriver! Bra musikvideo med Vanessa Paradis

Ja fransmän har sämst hygien i hela EU!!! Så dina iaktagelser är helt korrekta!!!!



Längtar efter dej jätte mycket ,

bara 4,5 veckor kvar tlls vi ses CCCC:::::########!!!!



pussar o kramisar

2009-11-11 @ 23:00:14
Postat av: Johanna

shit att du ens lyckas skolka utan att fâ arga surveillanter jagandes efter dig. men gött att du gör det du känner för! känner lite liknande med vâr tre timmars fysiklektion. Förstâr ingenting!

kram

2009-11-12 @ 17:58:57
URL: http://johannafrankrike.blogg.se/
Postat av: Klara

Gud vad jag kanner igen det dar med snytningarna, nar halva min klass var forkyld gick det knappt att hora vad lararen sa for allt trumpetande...

Kram pa dig <3

2009-11-14 @ 16:02:32
URL: http://anderssonklara.blogspot.com
Postat av: A´son´s

Hola!

Snytningar, men du förstår; sniglar, grodor och ostron är andra varianter på samma tema. Mer eller mindre gott förståss.

Vanessa, var lik hon har blivit sin man, nést pas? Som Willy Wonka precis. Bra låt dock.Här är grått och trist men snart är det jul. Vi längtar vi också. Maila planerna!

Kram,kram

2009-11-14 @ 22:46:08
Postat av: ANNA din syster!!!!!!!!!!!!!!

hehe. ville bara säga att jag är jag och att jag läst din blogg. trumpetande! det är ju du som skriver roligt c: hihi.

nu ska jag ringa dig. gjorde dte igår men då var det upptaget din lilla filur. kramar dig

2009-11-15 @ 14:54:26



Jag heter

Mail

Min hemsida

...och äntligen, det jag vill skriva